În noaptea de sâmbătă 3 decembrie spre duminică 4 decembrie 2016 între orele 00:00-00:30 transmitem live o meditație specială cu tema: ”Comuniune spirituală profundă cu ADAM KADMON sau, altfel spus, Omul Macrocosmic”. Meditația este susținută subtil telepatic de Grieg.

În tradiția spiritual a Kabalei, ADAM KADMON reprezintă ”Omul originar” sau ”Omul primordial”, el fiind alcătuit din cele 10 sefirote, sau atribute (emanații) prin care Infinitul, Dumnezeu, se revelează și permanent creează toate lumile, atât cea fizică, cât și cea subtilă și cea spirituală.

Deși găsim cel mai ades o reprezentare antropomorfică a lui Adam Kadmon, ce are ca bază aranjarea sefirotelor sub forma armonioasă a unui om, se amintește în Kabala că el există încă de la începuturi, fiind de fapt lumină divină, fără formă sau limitare și incluzând potențial tot ceea ce urmează să fie manifestat.

Forma lui umană are de fapt rolul de a ne sugera legea asemănării depline dintre macrocosmos și microcosmos și de a ne asigura că Totalitatea divină este conținută și poate fi astfel descoperită în ființa noastră.

Adam Kadmon este atât creat (”Adam”) cât și transcendent (Kadmon, sau Primordial). Adam Kadmon nu este identic cu Adam cel biblic, primul om, care este totuși o emanație, o manifestare izvorâtă apoi din arhetipul Omului macrocosmic. Adam Kadmon, în aspectul său cel mai înalt, este cel mai adesea asociat cu prima sefirotă, Keter, Coroana, desemnând transcendența în care apare prima intenție, prima dorință a Supremului Absolut de a crea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.