Rezonanţa, puntea care leagă totul

Vizualizari : 13,107

În fizică, rezonanţa este procesul prin care are loc un transfer de energie între două sisteme vibratorii – un sistem-sursă şi un sistem-rezonator – şi care are ca efect o creştere a amplitudinii vibraţiilor sistemului rezonator. În cazul în care sistemul rezonator are frecvenţa de vibraţie perfect egală cu a sistemului sursă, amplitudinea vibraţiilor sistemului rezonator creşte foarte mult.

Rezonanţa însă este un fenomen specific nu numai fizicii. În definitiv tot ceea ce există în univers vibrează cu o anumită frecvenţă specifică (sau cu mai multe, în cazul sistemelor complexe, cum ar fi omul) şi deci totul interacţionează într-o măsură mai mică sau mai mare, cu cât diferenţa de frecvenţă este mai mică sau mai mare.

Deoarece prin modificarea frecvenţei de vibraţie sistemul rezonator (în cazul de faţă o fiinţă umană) se poate conecta la diferite sisteme sursă, fenomenul de rezonanţă reprezintă o foarte fină şi eficientă modalitate de percepţie. Pe baza legii rezonanţei – această cheie secretă cum au numit-o unii esoterişti – se poate explica cum două lucruri sau fenomene aparent total independente din univers se pot afla în legătură sau pot interacţiona selectiv, fiind astfel cuprinse sau integrate în marele „tot”.

O ilustrare străveche a aceluiaşi principiu al rezonanţei îl întâlnim în lucrarea esoterică „Tabla de smarald”: „Tot ceea ce este jos este precum tot ceea ce este sus, iar tot ceea ce este sus este precum tot ceea ce este jos pentru a întregi miracolul totului”. Cu alte cuvinte, Hermes Trismegistos ne revelează această taină fundamentală a universului care face posibil ca partea să se reflecte în întreg şi întregul în parte.

2 COMENTARII

  1. Sunteti extraorddinari! Parca v-as cunoaste de 1000 de ani! Urmarind emisiunile voastre,materialele voastre imi plac din ce in ce mai mult,de parca as fi fost plecata pentru 1000 de ani dintre voi si am revenit printre voi. Succes in tot ceea ce faceti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.